Makelaars

Tips om goed voorbereid te zijn op de fotograaf

Om te beginnen kunt u bijvoorbeeld, als u in een smalle straat woont, de avond ervoor uw auto voor uw huis zetten. Als er op het moment dat de fotograaf er is een andere auto staat kun je niets. Je eigen auto kun je wegzetten! Een foto van de gevel is natuurlijk mooier zonder auto ‘s. Vaak ligt er ook wat rommel op de stoep voor uw huis. Even met de bezem er langs en het ziet er veel netter uit.

In de woonkamer kunnen de grotere familiefoto ’s beter weg worden gehaald. Tafels en kastjes opruimen en strak maken. In hoeken en vensterbanken staan ook vaak dingen die opgeruimd kunnen worden. Een schouw is heel mooi maar er moet niet te veel op staan, dat leidt de aandacht alleen maar af.

In de keuken mogen prikborden weggehaald worden. Het staat vaak rommelig aan de muur. Op het aanrecht alles netjes neerzetten en eventuele grote apparaten zoals broodroosters en waterkokers opruimen. Boven op de keukenkastjes staan vaak dingen die weg kunnen.

In de badkamer de laders van tandenborstels en scheerapparaten opruimen. Ook badjassen hangen vaak in de weg. Vensterbanken staan vaak vol met flessen shampoo en doucheschuim. Er mag best iets staan maar dan kleine sfeervolle flesjes die niet te veel opvallen. Controleer of de sfeerlampjes het doen, want ze worden meestal aangezet.

In de slaapkamer snoeren zo veel mogelijk wegwerken. Schoenen en kleding opruimen. Een mooi schoon en kleurig dekbed is aan te raden. Sfeerverlichting nakijken en eventueel repareren.

Lampjes in uw keuken, badkamer en slaapkamer goed nakijken want die worden vaak aangezet tijdens de fotosessie.

Denk verder zelf goed na over de ruimtes in uw huis. Als u bijvoorbeeld een ruime zolder, kelder of bijkeuken heeft, zorg dan dat deze er netjes uitziet. Het kan gefotografeerd worden.

De tuin is natuurlijk erg belangrijk voor een goede uitstraling van uw huis. Zet fietsen weg en veeg het even aan. Droogmolens, waslijnen en parasols kunnen opgeruimd worden. Het gaat om de tuin en niet om wat er in staat.

’s Zomers is een mooie tuinset met kleurige dekjes op de stoelen altijd sfeervol voor de foto ‘s. Ook een vijver is heel mooi als hij er maar verzorgd uitziet!

Als u goed over uw huis nadenkt en in woonmagazines kijkt hoe professionals het doen kunt u qua styling van uw huis verrassende effecten bereiken.